Deloitte accepteert AFM-boete, E&Y maakt bezwaar

maandag 18 juni 2012 | 0 reacties

Deloitte bevestigt geen bezwaar te hebben gemaakt tegen de eerder dit jaar door de AFM opgelegde boete. Ernst & Young heeft zich nog niet bij de boete neergelegd en is nog in overleg.

Dat blijkt uit reacties van beide kantoren in het Financieele Dagblad van vandaag. Daarmee bevestigen de kantoren de eerdere berichtgeving op Accountant.nl in de weblog van Marcel Pheijffer van afgelopen vrijdag.

Deloitte kreeg de boete in februari 2012 vanwege tekortkomingen in de controle van jaarrekeningen in 2007 en 2008. De AFM had geconstateerd dat de externe accountant in tien van de veertien onderzochte dossiers niet heeft voldaan aan de voor hem geldende beroepsregels.

Uit een niet actief naar buiten gebrachte update van het boetebesluit op de AFM-website, gedateerd 18 mei 2012, viel op te maken dat Deloitte afziet van een bezwaarprocedure en dat daarmee het besluit inmiddels definitief is geworden, meldde Pheijffer. Het boetebesluit kan dus niet meer ter toetsing aan de rechter worden voorgelegd.

Tegen over het Financieele Dagblad van vandaag bevestigt Deloitte dat het kantoor inderdaad geen bezwaar heeft gemaakt.

Een woordvoerder van Ernst & Young, dat eind januari 2012 door de AFM werd beboet om dezelfde reden, laat in het FD weten dat het bij dat kantoor anders ligt en dat Ernst & Young nog steeds over het boetebesluit (van eind januari 2012) in gesprek is met de AFM. Mocht dat gesprek tot niets leiden, dan kan het kantoor daarna nog naar de rechter.

  • Reageer
  • Print
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Delen


Laatste nieuws


Reacties (0) | Reageer


Reageer op dit artikel


 NBA Opleidingen

Bitcoin & Blockchain technologie

8 april in Amsterdam

ISAE 3402 en 'in control' zijn

21 april in Amersfoort

Leergang de controle onder controle

start 2 mei in Nootdorp
Vacatures


FinanceFactor zoekt een Finance Manager in Papendrecht

MediaPartners Group zoekt een Assistent Controller m/v in Amstelveen

Lansigt Accountants en Belastingadviseurs zoekt een Gevorderd Assistent Audit (IT) in Ridderkerk