Financiën publiceert derde boekje in reeks ‘Vertrouwen geven en in control zijn'

maandag 23 april 2012 | 0 reacties

Op 19 januari 2012 organiseerde het ministerie van Financiën het congres 'Vertrouwen geven en in control zijn; En nu doen!'. Van dit congres is nu in boekvorm het verslag gepubliceerd. In dit boekje, de derde in de reeks, wordt ingegaan op de ervaringen met de in het tweede deel gepresenteerde vertrouwenscan.

In het kader van de doelstelling van vermindering van de regeldruk en controletoren is Directie Begrotingszaken van het ministerie van Financiën in 2009 gestart met het project 'Vertrouwen geven, maar toch in control zijn'. Daarbij staat de vraag centraal: onder welke voorwaarden kan je meer uitgaan van vertrouwen (en dus komen tot lagere controle kosten en een plezierigere werksfeer), en toch in control zijn (omdat er sprake is van gerechtvaardigd vertrouwen).

Allereerst is op basis van bestudering van de wetenschappelijke literatuur een referentiekader ontwikkeld voor 'vertrouwen geven, maar toch in control zijn': de negen kritische succesfactoren. In het boekje 'Vertrouwen geven en in control zijn; Gaat dat samen?' (2009) worden de negen kritische succesfactoren uitvoerig toegelicht.

Omdat een grote behoefte bleek aan een concrete tool, is in het tweede boekje 'Vertrouwen geven en in control zijn; Hoe doe je dat? (2010) de vertrouwenscan gepresenteerd.

Naar aanleiding van vragen naar de ervaringen met het toepassen van de vertrouwenscan is op 19 januari 2012 het congres 'Vertrouwen geven en in control zijn; En nu doen!' georganiseerd.

Onder gelijknamige titel is nu het verslag van dit congres in een derde boekje gepubliceerd. In dit boekje wordt onder andere ingegaan op systeemtoezicht en hoog betrouwbare organisaties in relatie tot vertrouwen en op de ervaringen van vijf organisaties met de negen kritische succesfactoren en de vertrouwenscan. Met dit derde boekje wordt de trilogie (referentiekader, tool, ervaringen) afgesloten.

Een hardcopy versie van het boekje kan worden aangevraagd bij het ministerie van Financiën t.n.v. Robert Vos (r.o.vos@minfin.nl). Bij hem kunnen ook de pdf-bestanden van de eerste twee boekjes worden aangevraagd (de hardcopy-versies zijn niet meer beschikbaar).

  • Reageer
  • Print
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Delen


Laatste nieuws


Reacties (0) | Reageer


Reageer op dit artikel


 NBA Opleidingen

Actualiteiten pensioenen

19 mei in Hoevelaken

De nieuwe VGBA

21 mei in Nieuwegein
Vacatures


Kadaster zoekt een Manager Risk, Audit en Informatiebeveiliging in Apeldoorn

APG Groep zoekt een Manager Business Control in Heerlen en Amsterdam

FinanceFactor zoekt een Finance Manager in Rotterdam

MediaPartners Group zoekt een Assistent Controller m/v in Amstelveen