Top 50 Accountants in business 2012

donderdag 7 juni 2012 | 1 reacties

Cfo Jan Nooitgedagt van Aegon blijft de hoogste accountant in business in Nederland. Ook de vijf volgende posities bleven sinds 2011 ongewijzigd. De ranglijst anno 2012 telt negen nieuwe namen, van wie zes bij de eerste vijftig. Acht RA's debuteren in de lijst, plus de eerste AA.

Dat blijkt uit de in het juninummer van Accountant gepubliceerde zesde editie van de Top 50 van 'hoogste' accountants in business: bestuurders in beursgenoteerde ondernemingen en de grootste niet-beursgenoteerde bedrijven.

Hoogste nieuwkomer, op de tiende plaats, is Caspar van Haaften, commercieel directeur van Aviva France, de Franse tak van de Britse verzekeraar Aviva. Van Haaften werkte van 1989-1994 als extern accountant bij KPMG en daarna in diverse functies bij Delta Lloyd, CGU Vie in België en Aviva Europe in Londen.

Op een na hoogste binnenkomer is Gosse Boon op plaats zeventien. Boon, op 30 september 2011 aangetreden als chief financial officer van Nutreco, was eerder werkzaam bij Unilever en Johnson Diversey en werkte van 2006 tot 2009 als cfo van de Van Gansewinkel Groep.

Op plaats 23 staat nieuwkomer Jaap Vessies, die per 1 januari 2012 startte als cfo van de Agrifirm Group, een coöperatieve onderneming van 17.750 Nederlandse boeren en tuinders en ruim drieduizend medewerkers, met zestien dochterondernemingen actief in tien landen in Europa en China.

Op dertig debuteert Marcello Iacono, sinds 1 december 2010 financieel directeur bij supermarktformule PLUS Retail. Iacono was voordien financieel directeur van Alliance Healthcare Nederland en werkte eerder onder meer bij Nutreco en zuivelproducent Campina.

Op plaats 34 staat Leo Epskamp, die in oktober 2011 aantrad als cfo van technische groothandel Eriks. Epskamp was sinds eind 2009 investment director bij NPM Capital en werkte eerder als cfo bij Econcern, als partner bij KPMG en bij Reed Elsevier.

Zesde nieuwkomer in de Top 50 is Patrick Speek op plaats 39. Speek is sinds juni 2010 cfo EMEA (Europa, Midden/Oosten en Afrika) van de aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerde plasticfabrikant A. Schulman Inc. Hij werkte van 1988 tot 1997 bij de Belastingdienst en bekleedde daarna financiële functies bij Fluke en General Electric.

Een opvallende nieuwkomer in de lijst, net buiten de eerste vijftig, is voormalig KPMG- en PwC-partner John van de Rijdt, sinds januari 2007 cfo bij de logistieke dienstverlener Ewals Holdings. Opvallend, omdat Van de Rijdt (voor zover bij de redactie bekend) de eerste AA is die kwalificeert voor de toplijst.





  • Reageer
  • Print
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Delen


Laatste nieuws


Reacties (1) | Reageer


Reacties

Geplaatst door Ellen Zeeman - 8-6-2012 8:35:43

Er zijn al weinig vrouwen in de top van het Nederlandse bedrijven, maar met vrouwelijke RA"s is het helemaal treurig gesteld.....


Reageer op dit artikel


 















NBA Opleidingen

Actualiteiten pensioenen

19 mei in Hoevelaken

De nieuwe VGBA

21 mei in Nieuwegein




Vacatures


Kadaster zoekt een Manager Risk, Audit en Informatiebeveiliging in Apeldoorn

APG Groep zoekt een Manager Business Control in Heerlen en Amsterdam

FinanceFactor zoekt een Finance Manager in Rotterdam

MediaPartners Group zoekt een Assistent Controller m/v in Amstelveen

Lansigt Accountants en Belastingadviseurs zoekt een Gevorderd Assistent Audit (IT) in Ridderkerk