Nieuws

Verdacht bouwbedrijf grijpt hard in na KPMG-rapport

Het bouwbedrijf Janssen de Jong neemt maatregelen tegen de fraudezaak waarin zij is verwikkeld. Eén daarvan is de sluiting van het kantoor in Zuid-Limburg. Dit naar aanleiding van een intern onderzoek van onder andere KPMG Forensics naar het bedrijfsonderdeel Janssen de Jong Infra.

Daarnaast heeft de directeur van dit bedrijfsonderdeel zijn ontslag ingediend. Het nieuws volgt na nieuwe arrestaties bij het bouwbedrijf. Het bedrijf wordt verdacht van omkoping en het maken van verboden prijsafspraken. Ook zijn diverse medewerkers op non-actief gesteld. 

"Het onderzoek van KPMG en Houthoff Buruma gaat nog door", aldus een toelichting van woordvoerder Charles Huijskens. "Wij willen schoon schip maken en hard ingrijpen om voor iedereen duidelijk te maken dat wij deze fraude niet accepteren." 

"Wij zitten in het spanningsveld van een omzet van 600 miljoen euro en de handelingen van iemand in de organisatie die onze reputatie aantast." 

In een persverklaring zegt bestuursvoorzitter Eric Krul dat er mogelijk nog meer maatregelen zullen volgen. "Door deze zaak is ons bedrijf zeer gedupeerd en de schade voor ons is enorm. Afhankelijk van wat er nog meer boven water komt, sluiten wij geen enkele maatregel uit." 

Accountant PricewaterhouseCoopers van Janssen de Jong is geen onderwerp van onderzoek, aldus Huijskens. "Er zijn veel manieren om fraude te plegen zonder dat je daar administratief achter kunt komen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.