Nieuws

Omzet Berk stijgt met ruim negen procent

Accountantsorganisatie Berk heeft over 2008 een omzet behaald van € 90,5 miljoen, een stijging van ruim negen procent ten opzichte van de omzet in 2007: € 82,7 miljoen. De omzetstijging komt voornamelijk voort uit autonome groei.

De honorariumomzet van € 90,5 miljoen is behaald door de Berk-organisatie, dat wil zeggen Berk N.V. en de ondernemingen die deel uitmaken van het Nederlandse netwerk. De omzetgroei is voornamelijk autonoom en komt vooral uit de controleopdrachten, de fiscale adviespraktijk en de specialismen van het kantoor. 

Daarnaast is € 1 miljoen omzet afkomstig van overnames in 2008. 

Het personeelsbestand bleef met 850 medewerkers vrijwel gelijk aan dat van 2007. Evenals in 2007 was sprake van een hoog personeelsverloop, dat volgens Berk "mede het gevolg is van het streven naar een kwalitatieve verbetering van het personeelsbestand". De omzet per medewerker steeg van € 98.000 naar € 108.000. 

In het huidige economische klimaat zal het voor Berk niet mogelijk zijn om ook in 2009 hetzelfde niveau van autonome groei vol te houden. Een aantal klanten wordt zwaar getroffen door de economische crisis en zal minder diensten afnemen. Daarnaast is volgens het kantoor sprake van een verhevigde concurrentie met andere aanbieders. 

Per saldo verwacht Berk in 2009 een bescheiden autonome omzetgroei te realiseren en de personele bezetting in stand te kunnen houden.

Berk is gemeten in omzet het achtste kantoor van Nederland (bekijk de ranglijst).

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.