Nieuws

Duitse mkb ziet weinig in IFRS SME

Duitse niet-beursgenoteerde ondernemingen hebben weinig behoefte aan IFRS for SMEs, de lichte variant van de International Financial Reporting Standards (IFRS). Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse standard setter voor financiële verslaggeving DRSC.

Van de 322 ondernemingen die reageerden op de enquête onder vierduizend bedrijven zegt slechts 14 procent een overstap naar IFRS SME te overwegen als het gebruik van deze standaard zou worden toegestaan. 83 procent van de ondernemingen zegt een overstap niet te zullen overwegen. 

Van de nee-stemmers geeft 73 procent de voorkeur aan de Duitse verslaggevingsregels, 17 procent prefereert full IFRS and 10 procent heeft 'andere redenen' om niet over te stappen. 

In een tweede enquête werden 342 kleine beursfondsen gevraagd naar hun mening over IFRS SME. 33 hiervan reageerden. Alhoewel het niet de bedoeling is van de internationale standard setter IASB dat ook beursgenoteerde bedrijven de light-versie van IFRS gaan toepassen, ziet een meerderheid van deze kleine beursgenoteerde ondernemingen de IFRS SME-standaard als een alternatief dat voor hen toegestaan zou moeten zijn. 

(Bron: IAS Plus / DRSC)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.