Nieuws

NBA Young Profs: 'Laat gewoon je stem horen' (video)

Deelname aan publiek debat of intern je mening ventileren kan als jonge accountant best zonder carrièreschade. En als dat anders is moet je een ander kantoor zoeken.

Die mening overheerste in het drukbezochte lunchdebat 'Uitmelken en rijp voor de slacht' tijdens de Accountantsdag. De informele debatbijeenkomst, geleid door hoofdredacteur Tom Nierop van Accountant/Accountant.nl en met als hoofdgast Tom Ooms, vice-voorzitter van NBA Young Profs, vloeide voort uit Ooms' gelijknamige opiniebijdrage op Accountant.nl.

Ooms bekritiseerde daarin de door de grote accountantskantoren aan student-assistenten opgelegde verplichting om te kiezen voor een collegeluwe periode in het voorjaar (busy season) met inhaalmoment tijdens de zomer.

Veel reacties werden destijds anoniem geplaatst, tot verbazing van onder meer Ooms zelf, die werkzaam is bij PwC. De volgens hem onnodige en contraproductieve terughoudendheid bij veel andere jonge accountants vormde dan ook een van de hoofdonderwerpen bij de discussie.

Tom Ooms kreeg na afloop uit handen van NBA-voorzitter Huub Wieleman de kersverse Cactus-prijs uitgereikt, de prijs voor de meest prikkelende accountant.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.