Nieuws

Strategische alliantie KPMG UK en McLaren

De Britse tak van KPMG heeft een stratische alliantie gesloten met Formule 1-stal McLaren. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar.

Het gaat KPMG om de technologie die McLaren in huis heeft, zo blijkt uit de bekendmaking van het contract vandaag. Die heeft het racebedrijf ontwikkeld voor gebruik tijdens autoraces: gedurende de race worden talloze gegevens over zowel auto als (gedrag van de) coureur door computers verzameld en geanalyseerd en meteen vertaald in adviezen aan de coureur. Dit type 'predictive analytics' wil KPMG integreren in zijn audit- en adviesdiensten, aldus de Britse accountantsorganisatie, met name gericht op financiële instellingen.

KPMG en McLaren nemen samen de investeringen voor hun rekening die nodig zijn om deze technologie toe te passen in het bedrijfsleven. De tools die daar het resultaat van zijn, worden eerst gebruikt bij een select aantal klanten van KPMG.

Volgens het persbericht en de video-opnames die rond de lancering van de strategische alliantie zijn verschenen, is het enthousiasme in beide bedrijven groot over de samenwerking. "Het is niet de vraag óf dit een succes wordt. Het is de vraag hoe groot het succes wordt", aldus Ron Dennis, ceo van McLaren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.