Nieuws

Marcel Smits wederom 'hoogste' accountant in business

Wie zijn de 'hoogste' accountants in business? Net als vorige jaren presenteert Accountant een overzicht van de accountants in de besturen van grote ondernemingen. De Top 50 anno 2014 telt zeven nieuwe namen, van wie twee in de top tien.

Voor de achtste keer inventariseerde Accountant in het juninummer de Top 50 van 'hoogste' accountants in business.

Net als in 2013 staat Marcel Smits, oud cfo van KPN, oud-ceo van Sara Lee en sinds april 2013 cfo van het Amerikaanse agri- en foodconcern Cargill, op basis van omzet van het bedrijf met grote afstand op nummer één.

De top van de lijst vertoonde lange tijd nauwelijks verschuivingen, maar sinds vorig jaar is dat anders. In 2013 telde de top tien vijf nieuwe namen en dit jaar vier, van wie er twee niet eerder in de Top 50 stonden.

Hoogste binnenkomer is Gerard van Kesteren op vier. Van Kesteren is sinds 2000 cfo bij de aan de Zwitserse beurs genoteerde logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel en had dus al eerder in de lijst moeten staan.

Tweede nieuwkomer is Kees Hamster, die per 1 september 2013 is benoemd tot cfo en bestuurslid van Coöperatie VGZ. Hamster (43) was de vijf jaar daarvoor financieel directeur bij deze zorgverzekeraar, bekleedde diverse managementfuncties bij Univé Verzekeringen en werkte enkele jaren bij Ernst & Young.

Cfo Guus Stoelinga van LeasePlan en coo Johan van Hall van ABN Amro vielen vanwege de omzetcijfers vorig jaar net buiten de top tien, maar staan daar nu wel genoteerd.

In totaal telt de Top 50 elf nieuwkomers.

» Download het artikel 'Top 50 Accountants in business 2014'
» Volledige lijst Top accountants in business 2014
» Volledige lijst commissarissen 2014

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.