Nieuws

BDO ruilt voetbal in voor topgolfer Joost Luiten

Joost Luiten wordt het sportieve boegbeeld van BDO. De sponsoring van de golfsport komt nadat BDO zich als sponsor terugtrok uit het voetbal. "Golf past meer bij ons dan schaatsen of judo."

"We sponsoren Joost Luiten omdat hij bij uitstek de beste golfer is van Nederland", vertelt Pieter-Paul Saasen, partner van BDO. "We willen hem gebruiken om het verhaal achter de statistieken te laten zien. Het verhaal achter de cijfers, dat is ook ons verhaal."

Dinsdag maakte BDO bekend dat zij de golfer gaat sponsoren. "We zetten hem in op relatie-evenementen", zegt Saasen. "Golf is een sport waarin prestaties in de vorm van slagen en afgelegde meters minutieus worden bijgehouden. Het verschil tussen top en subtop zit in de details."

"Dat is precies wat wij ook communiceren naar onze klanten. Net zoals een topsporter zijn motivatie niet uit statistieken haalt, kun je als adviseur pas echt van waarde zijn als je het verhaal achter de cijfers kent. Aan dat principe, het verhaal achter de cijfers, gaan we in deze samenwerking gestalte geven."

Dat de golfsport ook veel ondernemers aantrekt is volgens Saasen niet het leidend motief geweest voor de sponsordeal. "Het gaat er toch vooral om dat we onze boodschap goed kwijt kunnen in de golfsport. Beter dan in judo of schaatsen."

De sponsordeal volgt nadat BDO eerder dit jaar terugtrok als sponsor uit het betaald voetbal, waar BDO in het verleden zowel sponsor als accountant was van Ajax en PSV. "Vanwege onafhankelijkheidsregels associëren we ons niet meer met onze controleklanten", zegt Saasen.

Saasen heeft de sponsordeal zelf begeleid. "Een jaar geleden heb ik Luiten leren kennen, ik heb gesproken met zijn vader. Even is nog ter sprake gekomen of wij ook als zijn financieel adviseur zouden optreden, maar dat is nu niet aan de orde."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.