Nieuws

Snelle doorstart Nijhof Groep

TweeDee accountants & belastingadviseurs en Baker Tilly Berk hebben afgelopen weekend met curator Jeroen Stekelenburg een principe-akkoord bereikt over de overname en voortzetting van de activiteiten van de failliete Nijhof Groep.

Het wachten is nog op het krijgen van de formele toestemming van de rechter-commissaris en de huisbankier van Nijhof, ING. "Er wordt naar gestreefd om deze toestemming binnen enkele dagen te krijgen", aldus een gezamenlijk persbericht van de curator, TweeDee en Baker Tilly Berk.

De activiteiten van de samenstelpraktijk worden overgenomen en voortgezet door TweeDee en vennoten Wim Derksen RA, Wilfred Halfman en Wim Nijhof RA. Baker Tilly Berk neemt de controlepraktijk over. Daarmee blijft de werkgelegenheid van ten minste 17 personeelsleden van Nijhof behouden.

Beide activiteiten worden voor een korte periode voortgezet vanaf de huidige locatie van Nijhof aan de Hanzeweg in Deventer. De werkzaamheden van de controlepraktijk worden op korte termijn overgeheveld naar de vestiging van Baker Tilly Berk in Zwolle. TweeDee zet de samenstelpraktijk vanaf 16 januari voort vanaf een eigen locatie aan de Munsterstraat 16 in Deventer.

Vorige week sprak de rechtbank Overijssel het faillissement uit van Nijhof. Het kantoor had het faillissement zelf aangevraagd. Het Financieele Dagblad meldde vanmorgen al dat er dit weekend overeenstemming was bereikt over een overname.

Volgens TweeDee en Baker Tilly Berk "is met de snelle overname en voortzetting van de activiteiten van Nijhof de continuïteit van de lopende opdrachten gewaarborgd en bestaat er snel duidelijkheid voor klanten, relaties en personeel van het kantoor".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.