Nieuws

EZ geeft subsidie aan Vereniging Samenwerkende Kredietunies

Het ministerie van Economische Zaken gaat een subsidie verlenen aan de Vereniging Samenwerkende Kredietunies, met als doel de verdere verbreding van de financiering aan bedrijven.

Dat meldt de Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK). Tijdens de dag van de kredietunie 2015 had minister Kamp aangegeven dat "actieve kredietunies op steun kunnen rekenen bij het uitbouwen van hun gezamenlijke activiteiten". Deze steun heeft de minister nu vorm gegeven met een nieuwe subsidie aan de Vereniging Samenwerkende kredietunies (VSK).

De steun komt op het moment dat de Wet toezicht kredietunies (Wtk) en onderliggende regelgeving is opgesteld en ter goedkeuring voorligt in Brussel. Kredietunies krijgen door deze wet meer mogelijkheden om kapitaal aan te trekken om leningen te verstrekken.

De VSK zal zich met behulp van het extra geld gaan richten op onder meer:

  • Het vergroten van de bekendheid van kredietunies en de financiering die zij verstrekken. In de praktijk blijkt dat veel ondernemers op zoek naar financiering de mogelijkheden van kredietunies niet voldoende kennen. Dit geld ook voor de ondernemers die willen investeren.
  • Het uitbreiden van de beschikbare tools voor kredietunies. Bijvoorbeeld om het proces van kredietverstrekking en de kredietadministratie bij kredietunies verder te professionaliseren.
  • Het implementeren van het kwaliteitslabel kredietunies, dat eerder is ontwikkeld.

De Vereniging Samenwerkende Kredietunies is opgericht door actieve kredietunies en staat open voor alle initiatieven die een kredietunie willen starten. De Vereniging ondersteunt nieuwe en bestaande initiatieven bij het starten en het verder laten groeien van hun eigen kredietunie mede in relatie tot andere financieringsvormen. Inmiddels zijn er dertien kredietunies aangesloten bij de Vereniging waarvan er zes actief krediet verstrekken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.