Nieuws

'Bijna alle HR-data zijn slechte data'

De HR-instrumenten die momenteel worden gebruikt bij bedrijven om personeel te evalueren zijn volledig onbetrouwbaar.

Dit stelt Marcus Buckingham, de oprichter van management-trainingbedrijf TMBC. Buckingham onderzocht de populairste evaluatiemethodes, waaronder de 360 graden-performance review en het klassieke functioneringsgesprek, en concludeerde dat gemiddeld 61 procent van de rating die mensen aan iemand anders geven alleen iets zegt over degene die de rating geeft. Dit effect heet het Idiosyncratic Rater Effect.

Voor zijn onderzoek maakte hij gebruik van meerdere studies op dit gebied, waarbij maar liefst een half miljoen ratings werden onderzocht. Zijn conclusie: bedrijven zijn massaal en wereldwijd functioneel blind waar het gaat om de kwaliteit van hun eigen personeel.

Het onderzoek van Buckingham werd gepubliceerd in de Harvard Business Review en vandaag verscheen er een follow-up. Op basis van het onderzoek kondigde Deloitte, dat meewerkte aan het artikel in de Harvard Business Review, onlangs aan zijn complete HR-beleid om te gooien. Deloitte is een nieuwe methode aan het ontwikkelen waarbij functioneringsgesprekken bestaan uit vier simpele vragen voor managers over hun teamleden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.