Nieuws

KPMG China heeft niet één, maar twee chairmen

In plaats van de traditionele opzet van een bestuursvoorzitter en een ceo, heeft KPMG China twee bestuursvoorzitters.

KPMG China heeft sinds kort niet één, maar twee bestuursvoorzitters, die gezamenlijk het bedrijf leiden. Veel analisten geloven dat het hebben van twee leiders de efficiëntie van het management kan dwarszitten, omdat beslissingen minder snel kunnen worden genomen. Ook het risico op een machtsstrijd maakt een dergelijke structuur minder stabiel.

In een interview met de South China Morning Post zeggen Benny Liu en Honson To echter dat de constructie voordelen heeft. Liu: “De accountancybranche is sterk veranderd, evenals de behoeftes van onze klanten. We leveren auditdiensten, consultancy, belasting-, regelgeving en IT-advies. Door twee chairmen te hebben met verschillende specialisaties en vaardigheden kunnen we het kantoor effectiever besturen en meer allesomvattende services bieden aan onze klanten.”

Honson To voegt daaraan toe dat het hebben van twee chairmen de capaciteit van het senior management verdubbelt, waardoor ze het kantoor sneller kunnen laten groeien. Ze hebben naar eigen zeggen geen specifieke taakverdeling en werken beiden vanuit de KPMG kantoren in Hongkong en Beijing. “We praten en werken continu samen. Met moderne technologie gaat dat makkelijk.”

Gevraagd naar hoe ze te werk gaan als er een meningsverschil is, antwoorden ze dat alle belangrijke beslissingen gemaakt worden door de chairmen en een managementcomité – een groep van senior partners.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.