Nieuws

GBNED en Platform E-factureren starten UBL Ready-label

Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED kondigen het kosteloze 'UBL Ready'-label aan.

UBL e-factureren wordt steeds vaker toegepast en door de Rijksoverheid verplicht gesteld vanaf 2017. Volgens beide partijen bevordert 'UBL Ready' via de UBL Ketentest dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen en dat ze dat richting hun klanten of leveranciers zichtbaar kunnen maken.

"UBL e-factureren levert een flinke kostenbesparingen op bij klanten omdat ze de UBL-factuur automatisch kunnen laten inboeken. Bovendien is er voor leveranciers die 'UBL Ready' zijn geen enkele belemmering om naast de pdf-factuur ook een UBL e-factuur mee te sturen naar de klant", aldus GBNED.

Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED vinden het belangrijk dat deze voordelen voor het bedrijfsleven een gezicht krijgt en zeggen daarom het label te hebben ontwikkeld. Ze willen iedereen de mogelijkheid bieden om via vijf stappen kosteloos het label te voeren.

Het label is er voor alle aanbieders van ERP- en boekhoudsoftware, leveranciers van scan en herkenoplossingen en (online) e-facturatiedienstverleners, evenals organisaties die e-factureren via maatwerksoftware mogelijk maken. Daarnaast mag het logo ook worden gevoerd door eindgebruikers, accountants en overheidsorganisaties die werken met een 'UBL Ready'-pakket.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.