Nieuws

3,5 jaar cel voor ex-directeur Eurocommerce

Voormalig directeur Ger Visser van vastgoedontwikkelaar Eurocommerce moet drieënhalf jaar de gevangenis is wegens faillissementsfraude en oplichting. Dit heeft de rechtbank in Almelo vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Volgens de rechters is bewezen dat Visser, toen zijn bedrijf in 2012 op instorten stond, voor miljoenen aan bezittingen voor een habbekrats aan zijn vrouw, zoon en dochter heeft overgedaan om ze aan de failliete boedel te onttrekken. Tot de bezittingen behoorde onder meer de befaamde Stal Eurocommerce met springpaarden. Ook acht de rechter hem schuldig aan oplichting: Visser heeft destijds bouw- en huurcontracten vervalst om daarmee leningen bij banken los te krijgen.

De rechtbank veroordeelde Vissers zoon tot een jaar gevangenisstraf omdat hij met zijn vader heeft samengespannen bij de verkoop van Stal Eurocommerce. Volgens de rechters moest hij zich gerealiseerd hebben dat de waarde waarvoor hij de stal overnam, miljoenen euro's onder de werkelijke waarde lag.

Vissers vrouw en dochter, die er door justitie ook van werden verdacht dat ze met hun vader onder één hoedje hadden gespeeld, werden vrijgesproken. Volgens de rechters waren zij er niet goed van op de hoogte wat er werkelijk speelde en wisten ze niet dat Eurocommerce een faillissement boven het hoofd hing.

Justitie had midden november bij de behandeling van de zaak vier jaar celstraf tegen Visser sr. geëist, twee jaar tegen diens vrouw, een jaar tegen zijn zoon en tien maanden tegen zijn dochter.

(Bron: ANP)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.