Nieuws

Vijf partijen willen Extendum doorstarten

Vijf partijen hebben zich gemeld bij de curator voor een doorstart van Extendum. Minimaal vier komen uit de accountancy. De curator denkt dat de kans op een wederopstanding van failliete kenniscentrum groot is.

Vorige week sloot de termijn waarin voorstellen voor een doorstart konden worden ingediend. Curator Leen de Jong van Extendum heeft vijf voorstellen ontvangen. "Waarvan er vier zijn ingediend vanuit de hoek van de accountancy", zegt hij. "Daar reken ik de voorstellen van de directie en die van het personeel ook toe. De vijfde partij heeft zichzelf nog niet kenbaar gemaakt. Mochten we daarmee verder gaan, dan gebeurt dat uiteraard nog."

De Jong verwacht deze week uitsluitsel te kunnen geven over de definitieve kansen op een doorstart. "Ja, dan moet er wel duidelijkheid zijn, want de bedrijvigheid moet gewoon kunnen doorlopen. Ook met oog op zaken als vergunningen waarmee Extendum werkt."

Het inhoudelijk oordeel over de vijf ingediende voorstellen is niet al te moeilijk, zegt de curator. "Natuurlijk moeten er nog wel allerlei punten en komma's worden gezet, maar het is wel duidelijk dat er interessante voorstellen zijn. Dat kun je als curator inderdaad redelijk snel beoordelen. Het is geen V&D waar we het hier over hebben. De kans op een doorstart acht ik waarschijnlijk."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.