Nieuws

Notaris in fraudezaak KPMG-kantoor niet vervolgd

De voormalige notaris die betrokken zou zijn geweest bij de fraude rondom de bouw van het hoofdkantoor van KPMG is buiten vervolging gesteld.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De notaris werd samen met vier anderen vervolgd voor mogelijke belastingfraude. Bij de eerste regiezitting werd bekendgemaakt dat de 68-jarige notaris uit Den Haag niet zal worden vervolgd. De notaris was werkzaam bij kantoor Houthoff, dat KPMG adviseerde bij de transacties waarvoor de verdachten worden vervolgd.

De advocaat van de notaris had voor de regiezitting bezwaar gemaakt tegen de dagvaarding. De rechtbank heeft dat bezwaarschrift gisteren achter gesloten deuren behandeld, en volgens de advocaat is het mondeling gegrond verklaard.

Het OM kan nog wel in beroep gaan tegen het besluit van de rechtbank, en zegt die mogelijkheid te bestuderen. Het beroep moet binnen een termijn van twee weken worden aangetekend.

Deze zomer schikte KPMG met het OM voor acht miljoen euro in de zaak, nadat het al de ontdoken belasting met strafverhoging had betaald.

Onder de vier andere verdachten zijn twee accountants; de voormalig KPMG-bestuurder Jaap van Everdingen en een voormalig financieel leidinggevende van KPMG. De twee overige verdachten zijn vastgoedmannen, evenals twee van hun privébedrijven.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.