Nieuws

AV-lezers kiezen voor externe NBA-voorzitter

Lezers van de website AccountancyVanmorgen hebben een voorkeur voor een NBA-voorzitter van buiten het accountantsberoep. Dat blijkt uit de poll die de site heeft gehouden over de invulling van het voorzitterschap.

In totaal hebben 527 lezers de poll geheel ingevuld, 458 daarvan zijn lid van de NBA. De uitkomst toont aan dat veel deelnemers de voorkeur geven aan een externe voorzitter: 44 procent kiest voor een kandidaat van buiten het beroep. Kandidaat Marco Moling krijgt 27 procent van de stemmen, Marco van der Vegte twaalf procent. Zeventien procent van de lezers heeft voorkeur voor een andere kandidaat van binnen het beroep.

Van de deelnemers aan de poll is circa vijftig procent werkzaam in de samenstelpraktijk en zestien procent in de assurancepraktijk. Van de deelnemers die geen NBA-lid zijn is 34 procent wel werkzaam op een accountantskantoor, vaak als assistent accountant of fiscalist.

In de poll is ook gevraagd of de huidige wijze van verkiezen zou moeten veranderen. Liefst 83 procent heeft voorkeur voor een verkiezing via internet. Die mogelijkheid vraagt om een wetswijziging.

De verkiezing voor een kandidaat-voorzitter vindt plaats tijdens de bijzondere ledenvergadering van de NBA, op dinsdag 19 december in Bussum.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.