Nieuws

Marco Moling kandidaat-voorzitter NBA

Marco Moling (45, voorzitter Novak en mede-eigenaar Accountax Accountants & Bedrijfsadviseurs), stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap van de NBA. Gisteren werd bekend dat het NBA-bestuur Marco van der Vegte (audit partner Deloitte) voordraagt als kandidaat-voorzitter.

Bij de komende algemene ledenvergadering in december spreken de leden zich uit over de kandidaat-voorzitters; in juni 2018 vindt de definitieve voorzitterswissel plaats. Met zijn kandidatuur wil Moling dat de leden "ook echt een keuze krijgen". Hij meent dat de diversiteit van de beroepsgroep beter naar voren komt door een meervoudige kandidatuur. "Bij de fusie van NIVRA en NOvAA is afgesproken dat het voorzitterschap zou rouleren tussen vertegenwoordigers van beide achterbannen. Daar is niets van terecht gekomen. Omdat ik zowel RA als AA ben, kan ik verbinding maken met álle leden", aldus Moling.

Zorgen

Moling geeft aan zich "grote zorgen" te maken over de koers van de beroepsorganisatie. "Het kompas is op hol geslagen. Daarom is het tijd voor een nieuwe aanpak. Ik stap in de ring als kandidaat-voorzitter. Het roer moet om en daar wil ik mijn bijdrage aan leveren."

Volgens Moling is er "weinig meer over" van de rol van de accountant als vertrouwenspersoon van het maatschappelijk verkeer. "Even leek het tij te keren met het hervormingsprogramma dat in de zomer van 2014 werd gepresenteerd. Van alle kanten klonk applaus. Dat applaus heeft plaatsgemaakt voor gegrom." Het geduld bij de buitenwereld is op, meent hij. "Daarom moeten we echt snel ons eigen huis op orde krijgen. Anders wordt er vóór ons ingegrepen en zijn we de regie kwijt." 

Moling pleit in zijn statement op de Novak-website voor een NBA voor iedereen, "waarin de diversiteit van alle accountants veel meer tot zijn recht komt". Hij wil een beroepsorganisatie "met visie, lef en vernieuwingskracht. Een NBA die ervoor zorgt dat we weer trots zijn op het mooiste beroep dat er bestaat. Voor zo'n NBA wil ik mij samen met anderen vol overgave en energie inzetten".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.