Nieuws

Loftrompetten voor PUM-managers en NBA-directeur Van Arkel

Tijdens de ledenvergadering van 19 december heeft het NBA-bestuur de NBA-Loftrompet uitgereikt aan de PUM Senior Managers: Ferdi Beuting, Wim Boone, Jan Kalisvaart, Stephan van Kempen, Arend Knol, Jan Laan, Jan Metz en Leo Schreuders. Ook Anne-Marike van Arkel, afzwaaiend algemeen directeur van de NBA, kreeg een loftrompet.

De PUM-experts doen volgens het NBA-bestuur al een reeks van jaren nuttig werk voor de ontwikkeling van het beroep in internationaal perspectief en in het publiek belang. Doorgaans voeren zij missies uit van circa twee weken. Vooraf en achteraf is er bovendien het nodige werk in Nederland te doen.

Foto uitreiking Loftrompetten

Sinds 2009 worden NBA-PUM-projecten uitgevoerd in onder andere Suriname, voormalig Joegoslavië en Azië. Kennis delen en expertise doorgeven aan mensen die dat nodig hebben maar niet in hun omgeving kunnen vinden, is de kern waarom het 'Project Uitzending Managers' in de jaren tachtig werd opgericht.

Van Arkel

Anne-Marike van Arkel werkte sinds de oprichting van de NBA (in 2010) als algemeen directeur van de NBA. Daarvoor was zij (sinds 2007) algemeen directeur van de NOvAA, een van de twee rechtsvoorgangers van de NBA. Volgens het NBA-bestuur heeft zij op uitstekende wijze de cultuurverandering bij de fusie van NOvAA en NIVRA tot NBA geleid. Ook gaf zij leiding aan het project beroepseed, waarbij 19.700 leden de nieuwe eed voor accountants binnen een jaar hebben afgelegd.

Foto Pieter Jongstra en Anne-Marike van Arkel

Van Arkel vertegenwoordigde de NBA in zowel nationale als internationale gremia. Ook heeft zij leiding gegeven aan de Commissie Onderwijs Fusie, die zich heeft gebogen over de toekomst van het accountancyonderwijs. Dit werk heeft uiteindelijk geleid tot aanpassing van de eindtermen voor de accountantsopleidingen.

De loftrompet wordt uitgereikt aan personen die zich volgens het bestuur bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de NBA of het accountantsberoep.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.