Nieuws

UWV: vacatures in controlepraktijk moeilijk te vervullen

Vacatures in de accountancy, met name in de controlepraktijk, zijn moeilijk in te vullen. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV in een landelijk overzicht van kansrijke beroepen.

In de financiële dienstverlening krimpt de werkgelegenheid, onder andere door digitalisering van klantprocessen. Dat geldt in het bankwezen en ook bij verzekeraars. Daarbij gaat het vooral om functies op lagere en middelbare niveaus. Maar op hogere niveaus zijn bepaalde functies juist moeilijk vervulbaar, zoals in de accountancy. Er is veel vraag naar jongere professionals op universitair en hbo-niveau. Bij deze functies spelen, naast een passende opleiding, ook enkele jaren ervaring en het passen binnen de cultuur een rol.

Volgens het UWV zijn dus vooral functies in de controlepraktijk (assistent accountant en registeraccountant) gewild, net als assistent controllers. Uitzender Randstad meldde recent dat de top drie van meest gevraagde functies in de beroepsgroep 'financieel' wordt gevormd door AA-accountants, business controllers en financial controllers.

Zeker is dat werkgevers weer vaker kampen met moeilijk vervulbare vacatures. Vooral in de techniek en ICT is sprake van personeelsschaarste. Door de economische groei, de vergrijzing en onvoldoende instroom uit het onderwijs zal deze schaarste de komende jaren aanhouden, verwacht het UWV.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.