Nieuws

'Accountant incasseerde steekpenningen bij SNS Property Finance'

Een accountant en een adviseur incasseerden volgens het Openbaar Ministerie meer dan een miljoen euro aan steekpenningen in de corruptiezaak rondom SNS Property Finance.

Dat meldt onder meer het Financieele Dagblad. De accountant, Eric van den C. en de adviseur, Tom der K., worden vervolgd voor corruptie, witwassen, oplichting en valsheid in geschrifte. Eric van den C. was accountant bij het accountantskantoor Witlox VCS en Tom der K. was aandeelhouder en adviseur bij Witlox.

De verdenking is dat zij bij SNS Property Finance van 2009 tot 2013 valse facturen indienden met te hoge tarieven en dat zij onder valse condities medewerkers detacheerden via Finwire, een adviesbureau dat is voortgekomen uit accountantskantoor Witlox VCS. In totaal zou het tweetal op deze wijze acht ton hebben buitgemaakt. Het nieuwe SNS Property Finance, Propertize, beweert dat de verdachten 1,3 miljoen euro hebben opgestreken.

Het proces tegen de twee is maandag begonnen en volgt op het eerdere proces in de corruptiezaak rondom de voormalige vastgoedtak van SNS Reaal, waarin negen managers werden veroordeeld voor fraude.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.