Nieuws

Eumedion wil meer convergentie Europese corporate governance-stelsels

Eumedion staat positief tegenover het voornemen van de Europese Commissie om de verschillen tussen de corporate governance-stelsels binnen de EU aan te pakken.

De koepelorganisatie van institutionele beleggers vindt dat in dat kader ook moet worden gekeken naar de bescherming van minderheidsaandeelhouders en de mogelijkheden die blockchaintechnologie biedt.

Dit stelt Eumedion in haar vandaag ingezonden reactie op de consultatie van de Europese Commissie ten behoeve van de in juni 2017 uit te brengen Mid-term Review van het Actieplan tot de vorming van de Europese Kapitaalmarktunie.

Eumedion is het met de Europese Commissie eens dat meer aandacht zou moeten worden besteed aan de verantwoordelijkheid van het bestuur voor lange-termijnwaardecreatie. Eumedion vindt dat beursvennootschappen verplicht zouden moeten zijn om in het bestuursverslag hun visie te geven op lange-termijnwaardecreatie en om aan te geven hoe dat kan worden gerealiseerd.

In haar bijdrage heeft Eumedion verder nogmaals gepleit voor een verdergaande harmonisatie van de financiële-marktenregelgeving, zoals volledige harmonisatie van de drempel(s) uit de Transparantierichtlijn en de Overnamerichtlijn, en voor harmonisatie van wetgeving op het terrein van desinvesteringen in clustermunitie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.