Nieuws

Binnenkort ook Andersen Tax in Europa

Binnenkort gaan de Europese filialen van het Amerikaanse Andersen Tax (voorheen WTAS) officieel ook over op de naam Andersen Tax.

Na jaren juridisch gesteggel tussen een Fransman die de beruchte naam claimde, en belastingadvieskantoor Wealth & Tax Advisory Services (WTAS), lijkt WTAS, dat inmiddels in de VS over is op de naam Andersen Tax, aan het langste eind te trekken. Ook het Nederlandse Taxperience, dat is aangesloten bij het Andersen Tax-netwerk, zal nu de naam gaan voeren.

WTAS, een belastingadvieskantoor dat werd opgezet door een groep oud-partners van Arthur Andersen, lag al jaren in de clinch met Fransman Stéphane Laffont-Reveillhac, die bij het Amerikaanse octrooi- en merkenbureau de merknaam Arthur Andersen had geclaimd. Het lijkt er echter steeds meer op dat de Fransman juridisch zeer zwak staat, waardoor nu ook de Europese filialen over kunnen gaan op de 'nieuwe' naam.

WTAS ging al in 2014 in Amerika over op de naam Andersen Tax. Onderzoek wees toen uit dat Enronaffaire, die begin deze eeuw de ondergang van Andersen betekende, niet meer negatief aan de naam kleefde. 45 procent van de respondenten in Europa en Azië gaven aan interesse te hebben in een bedrijf dat wereldwijd belastingadviezen kan verzorgen en implementeren. Toen de naam Andersen daaraan werd toegevoegd steeg dit naar 66 procent.

Het percentage ondervraagden dat negatief reageerde, daalde van 32 naar 18 procent bij het horen van de naam Andersen. "Uiteindelijk is Andersen nog steeds een naam met veel waarde", concludeerde Ruben van Aarle toen, partner bij Taxperience. "In heel Europa hebben de firma's die zijn aangesloten bij Andersen Tax de discussie over de merknaam afgewacht. Maar die zaak is nu opgelost. De Europese firma's werken aan de website en de persberichten", aldus Van Aarle gisteren in het Financieele Dagblad.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.