Nieuws

Eumedion voorstander van meer pan-Europees toezicht en handhaving

Eumedion vindt dat de onderlinge afstemming van toezichtspraktijken in Europa verder kan worden bevorderd door verordeningen – in plaats van richtlijnen – zonder lidstaatopties op te stellen en pan-Europees toezicht en handhaving.

Dit stelt de koepel van institutionele beleggers in haar reactie op de consultatie van de Europese Commissie over het functioneren van de Europese toezichthouders.

De Europese Commissie heeft in maart een consultatiedocument gepubliceerd over de werking van de Europese toezichthouders. Eumedion is het met de opmerking in het consultatiedocument eens dat om volop te profiteren van het Single Rulebook wetgeving op een gemeenschappelijke en consistente manier moet worden geïnterpreteerd en toegepast en dat op een consistente manier toezicht moet worden gehouden op de naleving.

In haar commentaarbrief pleit Eumedion voor verordeningen – in plaats van richtlijnen – zonder lidstaatopties en pan- Europees toezicht en handhaving. Eumedion vindt dat de Europese beurstoezichthouder ESMA een grotere rol zou moeten krijgen in de handhaving van internationale verslaggevingsstandaarden (IFRS) en het toezicht op de big four-accountantskantoren. Daarnaast is Eumedion er voorstander van dat nieuwe en/of wijzigingen van bestaande IFRS geheel worden goedgekeurd – zonder afwijkingen – op Europees niveau.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.