Nieuws

Jaarrekening Value8 dag voor jaarvergadering nog niet klaar

Over minder dan 24 uur is de jaarvergadering van Value8, maar de aandeelhouders hebben nog altijd geen jaarrekening over 2016 met accountantsverklaring.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Het tweede agendapunt voor de vergadering is het vaststellen van de jaarrekening. De VEB zal daarom voorstellen om het agendapunt te laten vervallen, ook als de jaarrekening dinsdagavond alsnog klaar is. Dit omdat aandeelhouders meer tijd nodig hebben om de jaarrekening te bestuderen, en omdat er veel vragen zijn voor het bestuur, de commissarissen en de accountant.

Het rommelde de afgelopen weken al rond Value8, vanwege het meermaals uitstellen van de jaarrekening. Volgens Value8 komt dit door "vertragingen in het controleproces". De jaarrekening zonder accountantsverklaring is wel gepubliceerd. Daaruit bleek dat de investeringsmaatschappij een moeizaam jaar heeft gehad.

Het uitstellen van de goedgekeurde cijfers heeft te maken met de ophef rondom BK Group, een dochterbedrijf van Value8. BK Group wordt verdacht van het mogelijk meewerken aan belastingontduiking en witwaspraktijken. Hierdoor kon volgens Value8 de accountant de jaarrekening nog niet voorzien van een accountantsverklaring: "De accountant heeft naar aanleiding van de perspublicaties aangegeven dat het moment van het verstrekken van een accountantsverklaring voor Value8 afhankelijk is van nadere informatie omtrent BK Group. Value8 kan op dit moment geen inschatting geven van de termijn die daarmee gemoeid is, maar zal trachten de periode zo kort mogelijk te houden."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.