Nieuws

NBA publiceert overzicht voortgang kwaliteitsverbetering

De NBA heeft een schematisch overzicht gemaakt van de voortgang van maatregelen, gericht op verbetering van de kwaliteit van accountantscontrole.

Uit het overzicht blijkt dat de accountantsorganisaties met een AFM-vergunning voor het controleren van organisaties van openbaar belang (oob’s) gemiddeld voor 97 procent op schema liggen met het doorvoeren van de 53 maatregelen uit het rapport In het publiek belang. Van de 316 niet-oob-kantoren ligt bijna de helft (49 procent) op schema.

Eerdere maatregelen

Het overzicht toont niet alleen de voortgang van de genoemde maatregelen uit september 2014, maar verwijst ook naar initiatieven van eerdere datum. Zoals het plan van aanpak Lessen uit de kredietcrisis, dat eind 2010 verscheen, en de reeks publieke managementletters van de beroepsorganisatie. Ook  de verplichte training ‘professioneel-kritische instelling’ en een programma gericht op ‘toon aan de top’ dateren van voor 2014.

De NBA heeft inmiddels een stuurgroep ingericht om de verdere voortgang van de verbetermaatregelen uit In het publiek belang te bewaken en te stimuleren. Deze stuurgroep komt medio juni met een ‘veranderagenda’.   

Lees ook de opinie van NBA-voorzitter Pieter Jongstra over ‘veranderen en verbeteren’

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.