Nieuws

'Uitval personeel door toenemende werkdruk'

De krapte op de arbeidsmarkt in de accountancy doet zich voelen bij Van Braak Accountants (VBA). Arjen van Braak, directeur van VBA, merkt aan de uitval onder personeel dat de werkdruk toeneemt.

Dat zegt Van Braak tegenover de Telegraaf. De krant besteedt vandaag aandacht aan het grote tekort aan accountants bij mkb-kantoren. Bij VBA, dat tien vestigingen over heel Nederland heeft, staan op dit moment tweeëntwintig vacatures op de site. 

"Of het personeelstekort te merken is op het bedrijf? Ja, dat kun je wel zeggen", aldus Van Braak. "Nee-verkoop ligt niet in mijn aard, maar ik merk aan de uitval onder mijn mensen dat de werkdruk steeds groter wordt. En daar ben ik niet trots op." 

Volgens Paul Dinkgreve, bestuursvoorzitter van kantorenkoepel SRA, ligt het personeelstekort naar schatting tussen de tien en vijftien procent. Alhoewel ondernemersorganisatie MKB-Nederland nog geen signalen heeft ontvangen dat ondernemers niet terecht kunnen bij een accountant, is het volgens Dinkgreve evident dat dat op dit moment wel gebeurt. "Maar ik moet voorzichtig zijn, want er zijn geen concrete cijfers." 

De SRA vindt dat het wegwerken van het personeelstekort snel aangepakt moet worden. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de opleidingen, die nu 'te weinig goede kandidaten' afleveren. Bij VBA krijgen accountants een interne opleiding, omdat zij de regels uit moeten kunnen leggen aan mensen die zelf financieel niet onderlegd zijn, zegt Van Braak. "In een poging om voldoende stagiairs binnen te krijgen, leg ik al contact met studenten als zij nog op de opleiding zitten."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.