Nieuws

Value8 schrapt vaststellen jaarrekening van agenda

Value8 heeft de jaarrekening nog altijd niet van een accountantsverklaring kunnen voorzien, vanwege onder meer het onderzoek naar witwaspraktijken en belastingontduiking bij dochterbedrijf BK Group.

Dat meldt Value8 in een persbericht. "Allereerst heeft Value8 op 15 mei jl. meegedeeld dat – met name in verband met onderzoek naar BK Group – de jaarrekening nog niet van een accountantsverklaring is voorzien. Value8 streeft ernaar dit traject zo spoedig mogelijk af te ronden, maar kan op dit moment geen nadere mededelingen doen over het onderzoek en de verwachte timing. In dat kader zal over de agendapunten 3b (vaststelling jaarrekening), 3d (dividendvoorstel) en 4 (décharge) niet worden gestemd", aldus Value8.

De investeringsmaatschappij zal, zodra de definitieve jaarrekening 2016 van een accountantsverklaring is voorzien, een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeenroepen om de jaarrekening vast te stellen. Daar zal dan ook de accountant bij aanwezig zijn.

Value8 meldt verder dat de "belangrijkste bedrijven" waarin het investeert een "positieve ontwikkeling hebben doorgemaakt" in de eerste vier maanden van 2017, wat heeft geleid tot een "positieve waardeontwikkeling van de beursgenoteerde belangen".

Value8 zegt in het persbericht niets over Headfirst Source Group, een van de andere bedrijven waar het belangen in heeft en waarvan de jaarrekening ook nog altijd niet is goedgekeurd. Headfirst Source Group heeft donderdag een aandeelhoudersvergadering gepland, waarbij het vaststellen van de jaarrekening nog wel op de agenda staat.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.