Nieuws

IMA gaat samenwerken met NABA voor meer diversiteit

De National Association of Black Accountants (NABA) heeft een overeenkomst gesloten met het Institute of Management Accountants (IMA) om diversiteit binnen het accountantsberoep te bevorderen.

Dat meldt Accounting Today. De overeenkomst moet voorzien in gezamenlijke webinars, sprekersbijeenkomsten, en het gezamenlijk uitdragen van 'thought leadership content'. Het gaat daarbij om het benadrukken van de thema's diversiteit, certificering en het accountantsberoep.

"Diversiteit en inclusiviteit is van groot belang voor de toekomst van het accountantsberoep. Bij IMA stimuleren we dit al lange tijd en ondersteunen we de noodzaak ervan binnen onze sector", aldus IMA, het wereldwijde netwerk van accountants en financial professionals in business.

NABA bestaat inmiddels 48 jaar en telt zo'n 200.000 leden in de VS. Het is een non profit-organisatie, die zich inzet voor 'verandering van het diversiteitsprofiel' in de accountantssector. "Het partneren met IMA helpt ons bij het versnellen van positieve verandering voor de leden van beide organisaties", aldus NABA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.