Nieuws

NBA: themagroepen visietraject liggen op schema

De NBA heeft, als onderdeel van het visietraject, in de zomer twee nieuwe themagroepen gevormd, die zich buigen over de toekomst van respectievelijk het beroep en de beroepsorganisatie. Het NBA-bestuur bespreekt hun rapportage in september.

De twee themagroepen staan onder voorzitterschap van Jos van Huut ('beroep') en Maurice Buijs ('beroepsorganisatie'). Volgens het bestuursverslag van de NBA liggen de werkzaamheden van beide themagroepen "op schema". Streven is om in de septembervergadering van het NBA-bestuur met een rapportage te komen.

De rapportage dient ook als input voor een aparte strategiebijeenkomst van het bestuur, die medio september wordt gehouden. Vervolgens wordt de rapportage gebruikt bij een stakeholderbijeenkomst, waarbij een groot aantal betrokkenen bij het accountantsberoep om input wordt gevraagd. Die bijeenkomst zou eind september moeten plaatsvinden.

Aangepast visiedocument

Op basis van de input moet een aangepast visiedocument beschikbaar zijn in oktober. Dit document wordt vervolgens in het publieke debat gebracht, aldus de NBA, waarna het verder wordt uitgewerkt en aangescherpt. De resultaten worden besproken op de algemene ledenvergadering (ALV) in december 2017.

Het visieproces 'Een beroep met toekomst' bestaat in totaal uit drie fases. Fase één startte eind 2016 met de presentatie van een inspiratiedocument, opgesteld door de zgn. Arenagroep. De huidige fase twee staat in het teken van verdieping en concretisering. Fase drie start vanaf januari 2018 en loopt door tot de ALV in juni 2018.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.