Nieuws

Pieter Lakeman eist ontslag Henry Keizer als voorzitter van de Facultatieve

Pieter Lakeman wil, samen met enkele leden van de ledenraad van de Facultatieve, dat Henry Keizer ontslagen wordt als voorzitter van de Facultatieve.

Dat meldt Stichting SOBI in een persbericht. "Een aantal leden van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie heeft, tezamen met de Stichting SOBI, de ledenraad van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie en de individuele leden van de ledenraad gesommeerd de heer Henry Keizer uiterlijk 6 september 2017 uit diens functie van bestuursvoorzitter van de vereniging te ontheffen", aldus Lakeman.

De ledenraad heeft volgens Lakeman de heer Keizer vorig jaar in strijd met de geldende statutaire bepalingen tot voorzitter van het bestuur van de vereniging benoemd. De statuten zouden onder meer bepalen dat personen die buiten de vereniging in de uitvaartbranche actief zijn niet tot bestuurslid kunnen worden benoemd. Lakeman wijst er in het persbericht ook op dat de statuten bepalen dat de ledenraad met twee derde meerderheid op elk moment kan besluiten bestuursleden uit hun functie te ontzetten.

Lakeman: "De statuten bepalen zelfs dat zo’n benoeming nietig is. Het lijkt een bizarre  ontwikkeling dat de uit vijf personen bestaande ledenraad de heer Keizer in november 2016 tot bestuursvoorzitter van de vereniging heeft benoemd terwijl hij al sinds 2012/2013 buiten verenigingsverband in de uitvaartbranche actief is." Volgens Lakeman zou het bestuur van de Vereniging de benoeming van Kezier ook tot eind januari 2017 geheim hebben gehouden, door de benoeming niet aan de Kamer van Koophandel te melden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.