Nieuws

PwC schikt voor recordbedrag van 5,1 miljoen pond inzake RSM Tenon

PwC UK heeft toegegeven dat het bij de controle van RSM Tenon flinke steken heeft laten vallen en betaalt een recordbedrag van 5,1 miljoen pond aan de Britse toezichthouder FRC. Ook een senior auditpartner moet 114.750 Britse pond betalen.

Dat meldt de Financial Reporting Council (FRC). Zowel de auditpartner als PwC kregen ook een 'severe reprimand' van de FRC. Doordat PwC akkoord is gegaan met een schikking betaalt het 5,1 miljoen pond in plaats van 6 miljoen. Verder moet PwC nog eens 500.000 pond betalen voor gemaakte kosten bij het onderzoek. De boete van de senior auditpartner wordt vanwege de schikking verlaagd van 150.000 pond naar 114.750 pond.

RSM Tenon ging in 2013 bijna failliet en werd destijds door Baker Tilly UK overgenomen. Baker Tilly UK veranderde uiteindelijk zijn naam naar RSM en werd onderdeel van het RSM International-netwerk. Momenteel loopt er nog een zaak van de FRC tegen de toenmalige financieel directeur van RSM Tenon.

Het zit PwC momenteel niet mee in het Verenigd Koninkrijk; in mei legde de FRC het accountantskantoor ook al een hoge boete op van vijf miljoen pond, wat toen de hoogste boete ooit was. Die boete werd opgelegd vanwege een nalatige controle bij onderhoudsbedrijf Connaught. Doordat het onderzoek van de FRC in deze zaak veel tijd had gekost moest PwC daar bovenop ook nog eens anderhalf miljoen pond onderzoekskosten aan de FRC vergoeden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.