Nieuws

'Vooronderzoek Uber wegens omkoping'

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft stappen gezet richting een onderzoek naar managers bij Uber wegens verdenkingen van omkoping.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het vooronderzoek richt zich op beschuldigingen over steekpenningen die in het buitenland zouden zijn betaald. Daarmee zou het bedrijf de 'Foreign Corrupt Practices Act' wellicht hebben overtreden. Afhankelijk van de bevindingen wordt besloten of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek wordt gestart.

Een medewerker van Uber liet aan de Wall Street Journal weten dat het bedrijf meewerkt aan het onderzoek.

Nieuwe baas

Dara Khosrowshahi, die onlangs de leiding over het bedrijf overnam, vindt het de "kans van zijn leven" om topman te worden van taxidienst Uber. In zijn eerste interview hierover erkende hij wel dat er lastige zaken spelen bij Uber, maar die uitdagingen zouden zijn nieuwe baan juist "leuk" maken.

"Ik ben hier om vuile handen te maken, een team te bouwen en iets te doen waar mensen met veel tevredenheid op zullen terugkijken", aldus Khosrowshahi.

Wangedrag

De 48-jarige Iraanse Amerikaan stapt over van reisbedrijf Expedia. Hij moet bij Uber de opvolger worden van Travis Kalanick. De medeoprichter van Uber stapte op omdat grote aandeelhouders het niet meer met hem zagen zitten. Hij was toen al voor onbepaalde tijd met verlof gestuurd. Onder zijn bewind raakte het bedrijf in opspraak door beschuldigingen van seksuele intimidatie en ander wangedrag op de werkvloer.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.