Nieuws

VWGNijhof bestudeert uitspraak Centurion

Accountantskantoor VWGNijhof gaat de uitspraak van de tuchtrechter in de Centurion-zaak bestuderen en zal de accountant die is geschorst tot nader order niet extern laten optreden als accountant.

Dat blijkt uit een reactie van het accountantskantoor. Een registeraccountant van VWGNijhof die diverse controleopdrachten voor het frauduleuze beleggingsfonds Centurion heeft verricht, is door de tuchtrechter voor drie maanden geschorst. De assistent accountant kwam er met een waarschuwing vanaf.

VWGNijhof zegt afgelopen vrijdag, 25 augustus 2017, kennis genomen te hebben van de uitspraak van de Accountantskamer inzake de klacht omtrent de accountantswerkzaamheden ten behoeve van een vroegere relatie van kantoor Arnhem, te weten Centurion.

"De Accountantskamer oordeelde dat de twee betrokken accountants van VWGNijhof, waarvan een accountant, Bart van Mullem, ruim een jaar geleden ons kantoor heeft verlaten, in strijd hebben gehandeld met de beginselen van de beroepsregels zoals die gelden voor accountants. De uitspraak heeft geleid tot de maatregel dat collega Wim van der Rijt gedurende drie maanden zijn titel (RA) niet mag voeren. Wij bestuderen momenteel de motivering van de Accountantskamer en zullen – afhankelijk van de eindconclusies – bepalen of wij tegen de uitspraak in beroep gaan. Besloten is dat Wim van der Rijt tot nader order niet langer extern zal optreden als accountant. Wij betreuren de onrust die is ontstaan door deze zaak", aldus de persverklaring van VWGNijhof.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.