Nieuws

AFM-bestuurder Femke de Vries naar &samhoud consultancy

AFM-bestuurder Femke de Vries vertrekt per 1 januari 2018 bij de AFM en treedt vanaf die datum als senior partner in dienst bij &samhoud consultancy.

Reden voor de overstap is van persoonlijke aard, aldus de Vries: "Als bestuurder en wetenschapper ben ik voortdurend nieuwsgierig naar wat mensen en instellingen drijft en op grond waarvan zij bepaalde keuzes maken. Na vijftien jaar in de financiële wereld zie ik dit als een mooie stap om mijn ervaring te verbreden en een meer ondernemende rol te gaan vervullen. Hoewel ik de AFM met pijn in het hart verlaat, is dit een kans die ik niet voorbij kon laten gaan."

Teleurgesteld

Het Financieele Dagblad  stelt echter dat De Vries "volgens ingewijden teleurgesteld is geraakt in de kwaliteit van de interne organisatie en het onvermogen van de toezichthouder om talent te werven en vast te houden". Haar "vernieuwingsdrift" zou worden geremd door de "oude garde" binnen de AFM. Opdracht van De Vries was om de toezichthouder te moderniseren.

Femke de Vries was de afgelopen vijftien jaar actief in het financieel toezicht en sinds 2015 bestuurder bij de AFM. Zij blijft als bijzonder hoogleraar Toezicht verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Voor de vacature die ontstaat met haar vertrek wordt de werving opgestart. De raad van toezicht van de AFM zal uiteindelijk een kandidaat voor benoeming voordragen aan de minister van Financiën.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.