Nieuws

KPMG zet hoofdkantoor in Londen te koop

KPMG doet haar Britse hoofdkantoor in Londen in de verkoop. De accountants- en adviesorganisatie wil het kantoor na verkoop terughuren van een nieuwe eigenaar. KPMG hoopt met de verkoop zo’n vierhonderd miljoen pond (circa 435 miljoen euro) binnen te halen.

Met de verkoop wil KPMG profiteren van de grote vraag naar vastgoed op toplocaties in Londen, aldus managing partner Philip Davidson in een toelichting tegenover de Financial Times.

De verkoop van het veertien etages tellende KPMG-kantoor past inderdaad in een trend: in Londen wordt momenteel veel vastgoed tegen recordprijzen verkocht. Ook diverse banken, waaronder Barclays en HSBC, hebben hun kantoren verkocht en huren die vervolgens terug. Net als KPMG wil ook Lloyds Banking Group haar hoofdkantoor nu van de hand doen.

Investeerders

Met name investeerders uit China en Hongkong steken veel geld in Londens vastgoed. Ze worden gelokt door de koersdaling van het pond ten opzichte van de euro, als gevolg van de brexit. In de eerste helft van 2017 hebben de investeerders al voor bijna vier miljard pond in de Britse hoofdstad gespendeerd aan vastgoed.

De verkoop van het KPMG-kantoor aan 15 Canada Square in Canary Wharf, het oostelijke financial district in Londen, is niet de eerste sale-en-leaseback constructie voor KPMG. De organisatie heeft al leasecontracten voor 22 kantoren in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens topman Davidson is eigendom van vastgoed geen primair doel van KPMG en biedt de verkoop ruimte voor investeringen in de kernactiviteiten.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.