Nieuws

Deloitte Legal lanceert wereldwijde juridische dienstverlening

Deloitte start een wereldwijde dienst voor juridische ondersteuning van general counsels en hun juridische afdelingen.

De nieuwe dienst heet Legal Management Consulting, en moet de juridische afdelingen van bedrijven gaan helpen bij het "navigeren van de snelle transformatie van de juridische sector". Deloitte Legal zegt meer dan honderd professionals wereldwijd in te zetten voor de nieuwe dienst.

Volgens Deloitte zorgt de toenemende complexiteit en druk vanuit bedrijven voor een onhoudbare situatie voor bestaande juridische afdelingen binnen bedrijven. "Geconfronteerd met strenger toezicht, meer werkdruk, steeds snellere technologische vooruitgang en steeds meer eisen van de bedrijven zelf heeft ervoor gezorgd dat juridische afdelingen hun werkwijze aan het overwegen zijn, om zo efficiënter te werken en de toegevoegde waarde van de afdeling aan het bedrijf te verhogen", aldus Piet Hein Meeter, Managing Director Deloitte Legal bij Deloitte Global.

Onlangs kondigde Deloitte ook al aan in het Verenigd Koninkrijk een eigen juridisch kantoor op te zetten. In Nederland is dezelfde trend te zien; in november 2016 meldde het FD dat ook in Nederland big-four-kantoren steeds meer voet aan de grond krijgen in de juridische markt.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.