Nieuws

ESMA statement gevolgen belastinghervormingen VS voor financiële verslaggeving 2017

De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft op 26 januari een publiek statement uitgebracht. In deze publicatie wordt ingegaan op de wijze waarop de effecten van de belastinghervorming in de Verenigde Staten in de financiële verslaggeving 2017 moeten worden verwerkt.

Op 22 december 2017 is 'The United States Tax Cuts and Jobs Act' ondertekend en daarmee relevant geworden voor de financiële verslaggeving 2017.

ESMA en nationale toezichthouders op de financiële verslaggeving hebben signalen ontvangen dat uitgevende instellingen met belangrijke dochterondernemingen in de VS, of met in de VS genoteerde effecten, zich afvragen hoe zij moeten omgaan met de gevolgen van deze wetwijziging in de financiële verslaggeving 2017. Dit mede in het licht van de door de US Securities and Exchange Commission (US SEC) uitgegeven guidance, Staff Accounting Bulletin 118.

Om het risico op inconsistente toepassing van IFRS in de Europese Unie (EU) te voorkomen, heeft ESMA in samenwerking met de nationale toezichthouders op de financiële verslaggeving, waaronder de AFM, dit public statement uitgebracht.

Bron: AFM

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.