Nieuws

Monitoringcommissie: is verandering merkbaar op het accountantskantoor?

De Monitoring Commissie Accountancy (MCA) roept medewerkers van accountantskantoren op tot deelname aan een vragenlijst. Die moet duidelijkheid geven over het effect van maatregelen uit het rapport In het publiek belang. Reageren kan nog tot eind januari.

De MCA vroeg eind december circa tweeduizend medewerkers van zowel oob- als niet-oob-accountantsorganisaties, via een a-selecte steekproef, naar hun mening. Doel is inzicht te krijgen in de impact van veranderingen op individuele medewerkers en de wijze waarop die veranderingen gestalte krijgen.

Uitvraag en reacties worden geleid via Stichting CentERdata, instituut voor dataverzameling en toegepast onderzoek gelieerd aan Tilburg University. Gegevens worden anoniem en vertrouwelijk behandeld en zijn niet herleidbaar naar individuele medewerkers of organisaties, zo benadrukt de MCA.

Oproep tot deelname

Deelnemers die nog niet reageerden hebben op 24 januari een reminder ontvangen. Beantwoorden van de vragenlijst kan nog tot en met 31 januari aanstaande. De commissie roept nadrukkelijk op tot deelname, in het belang van het accountantsberoep. De antwoorden bieden belangrijke input voor het tweede rapport van de MCA, dat de commissie dit voorjaar wil publiceren.

Instelling van de Monitoring Commissie Accountancy was één van de maatregelen uit het rapport In het publiek belang. De commissie bracht in oktober 2016 haar eerste rapport uit.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.