Nieuws

Digitaal boekhouder Lyanthe krijgt opnieuw FD Gazelle Award

Het Utrechtse Lyanthe, specialist in het digitaliseren van facturen en geautomatiseerd boekhouden, krijgt ook dit jaar een FD Gazelle Award als één van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland.

Lyanthe ontstond zes jaar geleden door een samenwerking tussen accountants en IT’ers en richt zich op het digitaliseren van facturen voor accountantskantoren in Nederland en België. Ook werkt het bedrijf voor leveranciers van boekhoudsoftware en voor financiële instellingen. Inmiddels werken er meer dan 450 mensen.

Lyanthe kreeg ook vorig jaar een onderscheiding van het FD. Om te blijven groeien investeert de digitale boekhouder in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en wil het bedrijf uitbreiden naar andere Europese landen.

Positief

De bijna zevenhonderd snelgroeiende bedrijven die dit jaar een FD Gazelle krijgen zijn positief over de toekomst en verwachten hun omzet over 2018 met gemiddeld 34 procent te verhogen. Voor 2019 rekenen zij op een groei van 29 procent.

Vorig jaar kregen 755 bedrijven een FD Gazelle, nu 680. Dat komt vooral door aanpassing van de criteria voor de onderscheiding, die dit jaar vijftien jaar bestaat. Met name de vereiste minimumomzet is opgetrokken. Uitgangspunt voor toekenning van de prijs is dat bedrijven in de afgelopen drie jaar een omzetgroei van twintig procent of meer behaalden.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.