Nieuws

Bruins: extern onderzoek naar ziekenhuizen

Er komt een onafhankelijk, extern onderzoek naar de faillissementen van de ziekenhuizen MC Slotervaart en MC IJsselmeer.

Dat laat minister Bruno Bruins woensdag weten in een brief aan de Tweede Kamer. Hoe het onderzoek er precies uit komt te zien, en wie het gaat uitvoeren, wil Bruins uiterlijk aan het einde van de maand bekendmaken.

De ziekenhuizen gingen vorige maand failliet. Voor beide lijken overnamekandidaten te zijn. Onduidelijk is echter hoeveel van de oude dienstverlening in stand kan worden gehouden. Voor het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad zijn volgens Bruins zeker tien partijen geïnteresseerd in een overname.

Vanuit de Tweede Kamer klonk forse kritiek over het gebrek aan regie door de minister. Bruins zegt zich in het geval van Lelystad "maximaal in te spannen" voor het behoud van niet alleen basiszorg, maar ook acute zorg zoals de spoedeisende hulp en verloskunde.

In een vraaggesprek met De Telegraaf zei Bruins zelfs dat een doorstart van het ziekenhuis in Lelystad in zicht is. "De kans dat het ziekenhuis op donker gaat, is een stuk kleiner geworden", aldus de VVD-bewindsman, die woensdagavond nog met de curator heeft gesproken.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.