Nieuws

PwC UK vraagt 7.000 klanten naar mening over toekomst audit

PwC UK heeft zevenduizend klanten gevraagd hoe zij denken dat de audit kan worden verbeterd.

Dat melden Britse media. In een brief met vragenlijst vraagt PwC UK-voorzitter Kevin Ellis onder meer aan klanten wat de reikwijdte moet zijn van de audit, en voor welke stakeholders de audit bedoeld is. Volgens Ellis verandert de rol van de audit evenals de verwachtingen en behoeften van de bedrijven en de maatschappij en hij erkent dat de audit "niet is meegegroeid" met die verwachtingen.

De Britse auditmarkt maakt momenteel roerige tijden door na een reeks boekhoudschandalen. Er lopen maar liefst drie verschillende onderzoeken naar het functioneren van de auditmarkt, van de Financial Reporting Council (FRC), de Competition and Markets Authority (CMA) en de Business, Energy and Industrial Strategy committee (BEIS). Ook de accountantskantoren zijn gevraagd om input te leveren over mogelijke maatregelen om de markt te hervormen.

Ellis: "Er lopen al meerdere onderzoeken die kijken naar de structurele elementen van de auditmarkt en die belangrijke vraagstukken onderzoeken op het gebied van keuze, onafhankelijkheid en kwaliteit. Wij geloven dat de sector ook zijn best moet doen om samen met bedrijven en andere stakeholders praktische oplossingen te bedenken voor de veranderende rol van de audit, om zo de veranderende behoeftes en verwachtingen van bedrijven en maatschappij tegemoet te komen."

PwC zegt de uitkomsten van de rondvraag mee te nemen in een serie rondetafelgesprekken op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk, die vanaf 14 december beginnen. De conclusies van die gesprekken en de vragenlijst worden op 11 februari gepresenteerd tijdens een evenement en gepubliceerd als white paper.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.