Nieuws

Ruim 6 procent omzetgroei KPMG

De omzet van KPMG NV is het afgelopen jaar gegroeid met 6,2 procent naar 486 miljoen euro.

Dat blijkt uit het jaarverslag van KPMG. De omzetgroei van de auditpraktijk bedroeg 5,7 procent en de adviespraktijk noteerde een omzetgroei van 7 procent. De winst voor belastingen groeide met 8 procent van 57,6 miljoen naar 62,3 miljoen euro. Het aantal fte's groeide van 3.015 naar 3.135.

KPMG zegt significant te hebben geïnvesteerd in de kwaliteit van de auditdienstverlening. "Hierbij is enerzijds aandacht voor processen en digitalisering en anderzijds werken we aan cultuuraspecten zoals trots op het vak ten dienste van de maatschappij en het toewerken naar een lerende organisatie", aldus KPMG.

Verder meldt KPMG dat het in het afgelopen boekjaar een nieuw investeringsprogramma heeft opgezet om klanten "te bedienen bij hun uitdagingen in de vierde industriële revolutie". Er wordt onder meer geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie (AI), data & analytics, een nieuw digitaal auditplatform en cybersecurity. "Afgelopen jaar hebben we daarnaast een belang genomen in AdviceRobo, een Nederlandse start-up die AI-technologie ontwikkelt voor de financiële sector. Deze initiatieven komen bovenop het meerjarig investeringsprogramma in technologie van KPMG International ten waarde van 4 miljard euro", aldus KPMG.

Omzet KPMG in mln euro

  FY 17/18 FY 16/17 Groei in %
Audit 260 246 5,7
Advies 209 195 7,1
Tax* 169 165 2,4

Totaal inclusief
KPMG Meijburg

655 623 5,1
Totaal KPMG NV 486 458 6,1

*KPMG Meijburg is een aparte member firm en maakt geen onderdeel uit van het jaarverslag van KPMG NV.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.