Nieuws

Ontwerp-handreiking COSO over ESG-gerelateerde risico's

De Committee of Sponsoring Organizations of the Treadway Commission (COSO) en de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) hebben een ontwerp-handreiking uitgebracht over de toepassing van het COSO Enterprise Risk Management (ERM)-framework op milieu-, sociale en governance-gerelateerde risico's, zoals extreme weersomstandigheden en het terugroepen van producten.

"As ESG-related risks are becoming more widespread, organizations need to ensure they have processes in place for identifying, assessing and managing these complex entity-level risks and opportunities. We believe ERM is the most powerful way to achieve this", aldus COSO-voorzitter Paul Sobel.

COSO is een in 1985 opgericht samenwerkingsverband van de American Accounting Association (AAA), het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), Financial Executives International (FEI), het Institute of Management Accountants (IMA) en het Institute of Internal Auditors (IIA). Het ERM-framework, waarvan in 2017 een update werd uitgebracht, is een veelgebruikt raamwerk voor risicomanagement. De WBCSD is een organisatie waarin ceo's van ruim tweehonderd bedrijven samenwerken op het gebied van duurzame ontwikkeling.

De ontwerp-handreiking en de samenvatting zijn beschikbaar op de site van COSO. De reactietermijn loopt tot en met 30 juni 2018.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.