Nieuws

Directeur Europol naar Deloitte

Europol-directeur Rob Wainwright stapt over naar de cybersecuritytak van Deloitte in Amsterdam.

Dat meldt het FD, op basis van berichtgeving door persbureau Bloomberg. De Brit Rob Wainwright is sinds 2009 directeur van opsporingsdienst Europol, het Europese samenwerkingsverband van politiediensten. Na zijn aantreden daar richtte hij zowel het European Cybercrime Centre als het European Counter Terrorism Centre op. Volgens Europol heeft de organisatie onder zijn leiding, met behulp van nieuwe technologie, belangrijke stappen gezet om grensoverschrijdende criminaliteit beter op te sporen.

Bij Deloitte gaat Wainwright binnen de cybersecuritydivisie ondernemingen helpen met hun beveiliging. Deloitte wil volgens Bloomberg de komende tijd zo’n vijfhonderd mensen toevoegen aan de cybersecuritydivisie, om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag van bedrijven met zorgen over hun cyberveiligheid.

Wainwright werkte eerder jarenlang bij inlichtingendienst MI5 en specialiseerde zich in contraterrorisme en de bestrijding van georganiseerde misdaad. Hij wordt bij Europol opgevolgd door Catherine De Bolle, topvrouw van de Belgische federale politie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.