Nieuws

Imtech-curatoren dienen tuchtklacht in tegen KPMG-accountants

De curatoren van Imtech hebben eind januari een tuchtklacht ingediend tegen de KPMG-accountants die Imtech controleerden.

Dat meldt het NRC. Imtech bezweek in 2015 aan grote financiële problemen. Begin 2013 bleek dat er jarenlang gesjoemeld was met de boekhouding van de Duitse en Poolse dochterbedrijven van Imtech. KPMG was de controlerend accountant van Imtech.

Volgens KPMG zijn de accountants waartegen nu een tuchtklacht wordt ingediend juist de accountants die de fraude bij Imtech aan het licht brachten en die in 2012 aanvankelijk weigerden de jaarrekening te ondertekenen. De tuchtklacht van de curatoren zou echter betrekking hebben op de controle van de jaarrekening over 2011. Momenteel is de inhoud van de tuchtklacht nog niet bekend.

Boetebesluit AFM

De curatoren hadden het in 2017 ook al aan de stok met KPMG. De curatoren probeerden toen via de rechter inzage te krijgen in een ongecensureerde versie van de boete die AFM oplegde aan KPMG inzake Imtech, evenals de controledossiers van KPMG Duitsland en KPMG Polen. De rechter stak daar echter een stokje voor: de ongecensureerde versie hoeft niet te worden overhandigd, en de rechter ging mee in de stelling van KPMG Nederland dat het geen toegang meer heeft tot de Duitse en Poolse dossiers.

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.