Nieuws

MKB-Nederland werkt samen met Betaalme.nu

Brancheorganisatie MKB-Nederland gaat nauw samenwerken met Betaalme.nu, het initiatief dat zich voor snellere betaling inzet.

Betaalme.nu kan daardoor makkelijker contact leggen met mkb'ers om ze voor te lichten en te horen tegen welke problemen ze aanlopen.

Sinds 2015 zet Betaalme.nu zich in om te zorgen dat mkb-bedrijven binnen dertig dagen betaald worden. Grote bedrijven hanteren vaak lange betaaltermijnen, waardoor kleinere ondernemingen in de knel kunnen komen.

Inmiddels hebben vijftig grote bedrijven zich aangesloten bij het initiatief. Daardoor heeft het initiatief inmiddels betrekking op zo’n 250 duizend ondernemers en circa 27 miljard euro aan jaarlijkse facturen. Ook is vorig jaar een wet aangenomen die betaaltermijnen van meer dan zestig dagen verbiedt.

Het doel van het initiatief is dat minimaal vijfhonderd van de grootste bedrijven in Nederland zich bij het initiatief aansluiten. Deelnemende bedrijven stellen een manifest op waarin ze aangeven hoe ze de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het mkb sneller hun geld krijgen. Daarnaast beloven ze om regelmatig over de voortgang te rapporteren. Betaalme.nu is in november 2015 van start gegaan met steun van het ministerie van Economische Zaken.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.