Nieuws

Europees vastgoed Steinhoff helft minder waard

Woonwinkelketen Steinhoff moet waarschijnlijk 1,1 miljard dollar afboeken op zijn Europese vastgoed. Dat is de helft van de waarde waarvoor het nu in de boeken staat.

Dat meldt het Financieele Dagblad. In het kader van het onderzoek door PwC naar het boekhoudschandaal bij het van oorsprong Zuid-Afrikaanse Steinhoff heeft vastgoedadviseur CBRE de Europese vastgoedbezittingen van het bedrijf gewaardeerd. Het gaat onder andere om winkels, distributiecentra en kantoren die vallen onder de Eindhovense holding Hemisphere International.

Volgens CBRE is dat vastgoed 1,1 miljard dollar waard, terwijl Steinhoff het voor 2,2 miljard euro in de boeken heeft staan. Het bedrijf zegt dat het in overleg is met zijn accountants over de gevolgen voor de jaarrekening. Steinhoff noemt nog geen bedrag, maar "considers it likely (in light of CBRE’s findings) that the consolidated net book value of the Hemisphere Portfolio (once determined) will be materially lower than the €2.2 billion previously estimated by the Company".

In december vorig jaar maakte Steinhoff bekend dat het boekhoudkundige onregelmatigheden had ontdekt. Het statutair in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft de jaarrekeningen over 2015 en 2016 ingetrokken.

» FD: Europees vastgoed Steinhoff blijkt helft minder waard (abonnees)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.